Obiteljska tvrtka ne znači, da u njoj rade samo članovi obitelji

Obiteljska tvrtka ne znači, da u njoj rade samo članovi obitelji

 

Dinamični smo, a ipak fleksibilni, inovativni smo, a ipak cijenimo tradicionalne vrijednosti“, kaže za časopis LOBBY u rubrici Obiteljska tvrtka, Janusz Burawa, suvlasnik i generalni direktor tvrtke FINCLUB plus, a.s.

Slijedeće godine će se napuniti 25 godina od trenutka, kada je u malom mjestu u planinama Beskidi bračni par Trojakovi osnovao tvrtku FINCLUB. Ime tvrtke nema veze sa s financijama, kako bi to na prvi pogled moglo izgledati, već sa Finskom - Finclub naime nudi svojim klijentima vrlo kvalitetne prirodne dodatke ishrane, koji potiču iz čiste finske prirode.

Temelje obiteljske tvrtke Finclub je položio gospodin Jan Trojak sa suprugom Marketom (desno), koja je danas predsjednica tvrtke. Tijekom godina su se u upravna tijela tvrtke uključila i njihova djeca Bogdan i Jolanta. Na izvršnim rukovodećim pozicijama ima i drugih članova obitelji (na fotografiji lijevo) - braća Daniel Burawa (direktor za Slovačku), Janusz Burawa (generalni direktor) i Tomasz Burawa (direktor za Poljsku, Mađarsku i ekonomiju).

Četvrt stoljeća, to je već dosta godina. Gdje se vaša tvrtka sada nalazi?
Zahvaljujući poznavanju sredine i jezika smo prerasli od češke tvrtke u današnju korporaciju FINCLUB International i sada radimo u nekoliko europskih zemalja. Moto „Finclub se brine za vaše zdravlje“ je naša dugogodišnja lozinka, jer zahvaljujući širokoj ponudi vrlo kvalitetnih prirodnih dodataka ishrane djelujemo u prevenciji i zdravom načinu života. Prednost naših proizvoda je, što dolaze iz čiste prirode - iz Finske.

Izgleda, da za vaše proizvode ima zainteresiranih?
Sigurno, no to je naravno i zahvaljujući našim promicateljima – imamo oko 40 000 aktivnih članova, uključujući nekoliko tisuća suradnika, koji šire proizvode i ideje Fincluba na terenu. Želio bih iskoristiti ovu priliku da im zahvalim, što sa nama uspješno promoviraju filozofiju i „zdravu trgovinu“. Isto tako moram istaći dvije tisuće liječnika (tzv. Liječničku udrugu), koji se susreću na medicinskim konferencijama, izdaju svoj stručni časopis, predaju ili daju savjete našim klientima.

Obiteljska tvrtka - u čemu vi vidite njezine prednosti?
Najveću prednost vidim u vrlo prijateljskoj atmosferi i etici. Iskrena atmosfera premašuje menadžment i dotakne svakog zaposlenika, koji može doći u bilo koje vrijeme, da izrazi svoje želje, kritike i prijedloge za poboljšanje… Simpatično je, kako se na raznim edukativnim akcijama predavači čude, koliko godina već naši zaposlenici kod nas rade.

Mislite li, da ovako „obiteljski“ djelujete i izvana?
Vjerujem, da djelujem. Doista postoje osobne veze među našim zaposlenicima i dobavljačima. Zahvaljujući takvim odnosima u tvrtci vlada povjerenje i susretljivost. Spremnost da se pomogne klijentima, je iznad naših gospodarskih ciljeva. Uvjeren sam, da upravo taj osobni prilaz klijentima je pokretačka sila za naš rast.

Ovaj princip rada biste dakle preporučili?
U svoje ime sigurno da! Upravo po tome se Finclub razlikuje od mnoštva drugih tvrtki, koje su se prije svega usmjerile na trgovinu ili komunikaciju na internetu. Naravno, da je prioritetan izbor robe, ali ipak smatram, da je glavno, da pružamo kompletnu uslugu, uključujući i medicinske savjete, organiziranje edukativnih konferencija i društvenih akcija. A zahvaljujući distribucijskoj izravnoj prodaji (MLM) nudimo i mogućnost učinkovite poslovne suradnje. Zbog svih tih aspekata, a nakon 25 godina iskustva, mogu operativni princip obiteljskih poduzeća samo preporučiti. Uvjeren sam da je prijateljska atmosfera ta, koja motivira ljude na kreativnost i bolje rezultate, i može se primjenjivati u gotovo svakom poduzeću. A ne moraju to uvijek biti članovi obitelji …

 
  • FINCLUB je češka obiteljska tvrtka, djeluje na devet europskih tržišta, ima gotovo 25 godina iskustva, na svom polju drži AAA rejting.
  • Nudi prirodne dodatke prehrane podrijetlom iz Finske. Asortiman je obogaćen prirodnom kozmetikom i biorazgradivim sredstvima za čišćenje.
  • Dodana vrijednost tvrtke je u uslugama i sveobuhvatnoj skrbi, u savjetima Liječničke udruge, koja obavlja različite dijagnoze ili savjetovanje.
  • Finclub nudi način, kako brinuti o svom zdravlju, kako poslovati i graditi svoju vlastitu tvrtku. Dobar marketinški plan i motivacijski sustav nagrađivanja omogućuje kandidatima, da dođu do uspjeha i financijske neovisnosti.
Tvrtka redovito organizira međunarodne konferencije i društvene priredbe, na kojima sudjeluje čak 500 do 1000 njenih suradnika.

Zašto kupovati kod nas?

Prirodni
proizvodi

Vrhunska kvaliteta
proizvoda

Biljke iz ekoloških
područja

Više od 30 godina
na tržištu

Garancija Liječničke udruge